I hjernerystelsespakken for ledere planlægges 1-2 indledende sessioner. Jeg afdækker symptombilledet mht. følgerne efter hjernerystelsen og hvad dette har givet af praktiske udfordringer. Desuden spørger jeg ind til lederens foretrukne ledelsesstil, og om denne kan praktiseres efter hjernerystelsen. Hvis ikke, taler vi om, hvad der midlertidigt kan iværksættes. Igennem disse sessioner får jeg også indblik i virksomhedens opbygning i det omfang, det er relevant.
Jeg spørger også ind til personlige egenskaber, lederens hverdags- og fritidsaktiviteter, familieforhold, de fysiske rammer på arbejdspladsen, allerede afprøvet behandlingstiltag mv.
Indhold af hjernerystelsespakken for ledere
- 1-2 indledende session på 1-1,5 time
- Yderligere 4-5 timers personlig rådgivning som hel- eller halvtimes-sessioner (op til 7 gange i alt, dvs. fx 3 x 1 time og 4 x 1/2 time)
- 4 x skriftlig sparring over e-mail undervejs i forløbet
- Sparring omkring kommunikation med medarbejdere og andre dele af organisationen mht. de hjernerystelsesrelaterede udfordringer
- Overblik over symptombilledet
- Strategi for lederens rehabiliteringsproces
- Individuelt tilpasset optrapningsplan
- Indsigt i relevant behandling og træning
- Forslag til eventuel skærmtilpasning eller hjælpemidler
Pris: 15.000 kr. inkl. moms
Særlige forhold i forløb for ledere
Der er særlige forhold, som gør sig gældende for vejledning af ledere. Det er min erfaring, at ledere ofte har svært ved at skabe de rammer, som er nødvendige for at hjernen kan restituere – pga. deres ledelsesfunktion og ofte også pga. deres personlighed. Visse egenskaber eller personlighedstræk, som danner grundlag for en god leder, kan gøre det rigtig svært at håndtere en hjernerystelse hensigtsmæssigt. Ansvar over for organisationen og medarbejderne gør, at lederen ikke bare kan lade arbejdsopgaver ligge, og derfor har svært ved at tage sig tid til restitution og behandling. Mange presser sig selv for meget eller for hurtigt efter hjernerystelsen.
En leder har ikke tid til en unødig lang sygemelding – og slet ikke til forværrede symptomer, hvis han eller hun presser sig selv for hårdt. En leder har samtidig heller ikke tid til at gå for langsomt frem, og der skal findes de bedst mulige løsninger for at løse de komplekse udfordringer, som hjernerystelsessymptomerne giver.
Jeg har mange års erfaring med rådgivning af ledere både på mellemlederniveau og topniveau. Disse forløb er altid udfordrede og kræver særlige indsigter og løsninger. De fleste ledere er meget engagerede og intelligente mennesker med en stejl indlæringskurve. Det skaber grobund for hurtig implementering af de strategier og behandlingstiltag, jeg anbefaler, så jeg ser ofte hurtige resultater og får altid meget positive tilbagemeldinger.
Vejledningssamtalerne kan foregå enten på mit kontor i Kgs. Lyngby, I jeres virksomhed (ved kørselstillæg) eller online alt efter behov fra gang til gang.